به گزارش راهبرد معاصر افزایش حق مسکن کارگری بلاخره مرداد ماه تصویب و نهایی شد و حالا قرار است از شهریور ماه نباید هیچ کارگری کمتر از 2 میلیون و 610 هزار تومان دریافت کند. با اعمال افزایش حق مسکن متوسط دریافتی کارگران 10 درصد افزایش می یابد. حاتم شاه کرمی معاون روابط کار وزارت کار با افزایش حق مسکن، مجموع دریافتی کارگران در امسال در مجموع ۱۰ درصد افزوده میشود، به حقوق کارگران مجرد حدود ۱۰.۶ درصد و کارگران دارای یک فرزند حدود ۹.۲ درصد و کارگران دارای دو فرزند حدود ۹.۱ درصد افزوده شد. دستمزد کارگران بدون سابقه که سال اول فعالیت خود را دارند، حدود ۱۱.۵ درصد افزوده خواهد شد.
افزایش حق مسکن در حالی نهایی شده که کارگران خواستار پرداخت آن از تیرماه هستند و همچنان به این سوال انها پاسخ داده نشده است که آیا ما به التفاوت ماه های قبل پرداخت خواهد شد یا نه.
بالاخره بعد از گذشت ۵ ماه از شروع سال ۹۹، افزایش حق مسکن کارگران توسط دولت تصویب شد. محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده، پیش از این شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان در جلسه ۱۷ خرداد ماه حق مسکن کارگری را از ۱۰۰ به ۳۰۰ هزار تومان افزایش داد اما اجرایی شدن مصوبه شورای عالی کار نیازمند تصویب هیأت دولت بود که در هفتههای گذشته کمیسیون اقتصادی دولت این افزایش را تصویب کرد و امروز در هیأت دولت مطرح و تصویب نهایی شد.
۳۱ خرداد ماه وزیر کار در نامهای مصوبه شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن را به هیأت وزیران ارسال و درخواست کرد این موضوع با قید دو فوریت در دستور کار قرار گرفته و تصویب شود. در این نامه، زمان آغاز اجرای حق مسکن از تیرماه اعلام شده بود.
با اینهمه نه تنها در تیرماه، بلکه در مردادماه نیز حق مسکن در هیات دولت به تصویب نرسید. تنها ۵۱ روز بعد از نامه وزیر کار، افزایش حق مسکن کارگران هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی دولت مصوب شد. بعد از تصویب در کمیسیون اقتصادی دولت، مسئولان وزارت کار وعده دادند که در اولین جلسات هیات دولت، حق مسکن به تصویب نهایی خواهد رسید با این حال، اکنون که مرداد ماه به پایان خود رسیده، تازه حقمسکن کارگران به تصویب دولت رسیده است.
علیرضا حیدری، نائب ریس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در رابطه با اینکه چه زمانی کارگران حقمسکن ۳۰۰ هزار تومانی را در فیشهای حقوقی خود خواهند دید، به ایلنا گفته بود: وزیر کار در پیشنهادی که به دولت فرستاده، زمان اجرا را تیرماه مشخص کرده اما مرجع نهایی تصمیم گیری در ارتباط با زمان اجرای حقمسکن، دولت است و دولت میتواند زمان را از ابتدای سال در نظر بگیرد؛ به هر حال با تصویب در مردادماه باید مابه التفاوت تیرماه به کارگران پرداخت شود.
درحالی به شهریورماه رسیدیم که هنوز بحث حق مسکن کارگران برای اجرا ابلاغ نشده است. مصوبه 17 خرداد ماه شورای عالی کار درباره افزایش حق مسکن کارگران در 29 مرداد ماه به تصویب هیأت دولت رسید. اما هنوز این مصوبه از سوی دولت ابلاغ نشده است و همین مسئله باعث شده است که حتی معاون روابط کار وزارت کار هم از زمان اجرای مصوبه ابراز بی اطلاعی می کند.
حاتم شاکرمی, معاون روابط کار وزارت کار درباره زمان مصوبه افزایش حق مسکن گفت: هنوز مصوبه دولت را دریافت نکردهام. بهصورت متوسط میانگین دریافتی کارگران 10درصد افزایش مییابد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه در نامه وزیرکار که تیرماه به جهانگیری معاون اول ارسال شد زمان اجرای مصوبه تیرماه اعلام شده بود, کارگران نگران این هستند که دولت زمان اجرای مصوبه را از تیرماه اعلام کند و برای 4ماه اول سال مصوبه افزایش حق مسکن قابلیت اجرایی نداشته باشد.
محمد رضا تاجیک, نماینده کارگران در شورای عالی کار می گوید: مصوبه حق مسکن کارگران در حالی در شورای عالی کار به تصویب رسید که نمایندگان کارگران انتظار دارند این مصوبه از ابتدای سال اجرایی شود. در تهران، گرانی اجاره خانه منجر به گسترش موج حاشیه نشینی شده است و امروزه کارگران در شهرکهای اقماری و حاشیههای تهران زندگی میکنند.
وی معتقد است: 200 هزار تومان افزایش حق مسکن عادلانه نیست؛ این افزایش 200 هزار تومانی آرمان و خواسته مطلوب ما نیست؛ ما فقط به قصد همکاری و تعامل و برای اینکه باری هرچند کوچک از دوش کارگران برداشته شود، حاضر به قبول آن شدیم وگرنه روند افزایش دستمزد 99 هرگز مطلوب ما نمایندگان کارگری نبوده است کما اینکه حاضر به امضای مصوبه دستمزد در فروردین ماه نشدیم.